BLOG

Wanneer een implantaat bij Implantologie Amsterdam Zuidoost?

5 februari 2016 | Ron Steenkist

Wat is de meest belangrijk reden voor een implantaat.

Ik was aanwezig op een tandartsen congres. Een collega vroeg aan mij “wat voor patienten behandelen jullie eigenlijk bij Implantologie Amsterdam Zuidoost”? Dat is een vraag die mij eigenlijk niet vaak gesteld wordt. Maar die ik wel snel kon beantwoorden. Implantaten, kunstwortels, worden het meest geplaatst om de volgende redenen.

1. Implantaat na een ongeluk

We behandelen relatief veel mensen die een ongeluk gehad hebben. Bijvoorbeeld met een skateboard, fiets of auto.

2. Implantaat na stomptrauma

waarom een implantaat

waarom een implantaat

Patienten die bijvoorbeeld in elkaar geslagen zijn.

3. Implantaten bij een klikgebit

Een andere groep mensen die we behandelen zijn mensen met een gebitsprothese, een kunstgebit, die niet lekker kunnen eten. Doordat we de gebitsprothese vast kunnen zetten met implantaten kan er weer goed gegeten worden met het nieuwe klikgebit.

4. Implantaten wanneer kinderen het huis uit gaan

Een andere grote groep implantaat patiënten zijn de mensen waar de kinderen net het huis uit zijn. Het budget wordt dan groter en hebben hierdoor meer ruimte voor zichzelf.
Daarom besluiten zij iets aan het gebit te doen. Wat er dan gebeurt, is dat ze bij ons komen en wij samen inventariseren wat er met het gebit kan gebeuren. Het gebit is altijd keurig gesaneerd geweest en altijd keurig onderhouden. Echter er zijn een aantal plekken in de mond die opgeknapt kunnen worden en mooier gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een open ruimte net achter de hoektanden. Op die plaats kan dan een implantaat ingezet worden en later kan er een kroon op. Dan kan met relatief weinig middelen, een kleine ingreep en weinig pijn een mooie oplossing geboden worden. En heb je daarna gewoon een mooie brede lach.

Op ons YouTube kanaal kunt u video over dit onderwerp zien.


Tags: , , , ,

« TERUG