BLOG

Waarom is het gebruik van en membraam belangrijk bij een botopbouw in de tandheelkunde.

7 november 2016 | Ron Steenkist

Membraam en botopbouw bij Implantologie Amsterdam Zuidoost.

Deze maand verscheen een door een Geistlich Biomaterials gesponsorde videofilm over de communicatie van cellen bij een botopbouw in de tandheelkundige implantologie. De video laat zien dat het gebruik van een membraam zeer belangrijk is voor ingroei van eigen bot in die  van de botopbouw. Voor de duidelijkheid is het belangrijk om de Engelse ondertiteling aan te zetten.

Wat is een botopbouw

2008_biooss_granul

Op de website kaakchirurg.nu is een uitgebreid stuk te lezen over de botopbouw. Wij van Implantologie Amsterdam Zuidoost gebruiken niet vaak bot uit de heup. Wij gebruiken liever bot uit een potje omdat de resultaten vergelijkbaar zijn en vaak niet een extra operatie nodig is. Toch is het zeer lezenswaardig stuk.

Wat is een botopbouw ?

Een botopbouw is soms nodig om tandimplantaten te kunnen plaatsen. Implantaten dienen om een gebitsprothese houvast te geven of om een kroon- en/of brug te plaatsen. Na het trekken van een tand of kies gaat namelijk kaakbot verloren. Een botreconstructie kan dan noodzakelijk zijn om het plaatsen van het tandheelkundige implantaat mogelijk te maken.

Met behulp van eigen bot of botvervangers wordt de kaak weer opgebouwd. Na een periode van drie à vier maanden heeft dit bot zich voldoende ontwikkeld en kunnen implantaten worden geplaatst. Lees verder….

Succesvolle botopbouw bij Implantologie Amsterdam Zuidoost

In 2010 behandelden we een patient waar we een mooie botopbouw plaatsten. Op YouTube is daar een video van verschenen. 

Wilt U meer weten of een botopbouw mogelijk de oplossing voor uw tandheelkundige probleem is maak een afspraak via het contactformulier of bel ons op 020 2104002

Implantologie Amsterdam Zuidoost

Liendenhof 98

11o8HD Amsterdam Zuidoost

 


Tags: , , ,

« TERUG