BLOG

Pijnvrij zonder angst implantaten krijgen in Amsterdam

8 september 2016 | Ron Steenkist

Tandartsangst en toch een implantaat krijgen.

Johan heeft al jaren angst voor de tandarts. Toch werd hij door zijn gezin naar ons gestuurd.

Onze manier, die van Implantologie Amsterdam Zuidoost van handelen is, indien blijkt dat mensen echt niet op de gewone manier tandheelkundig behandeld kunnen worden dat we gewoon ontspannende medicijnen geven. Dit noemen we pretpilletjes. We bespraken met Johan dat het voor zijn gezondheid goed zou zijn wanneer hij zijn eten weer goed zou kunnen malen. Dit zou kunnen door een klikgebit grotendeels betaald door de zorgverzekeraar in de onderkaak te plaatsen. Een klikgebit is een kunstgebit geplaatst op twee implantaten met drukknopjes. Door de pretpilletjes konden we zonder narcose Johan gewoon behandelen. De enige restrictie was dat zijn zoon hem naar huis zou rijden en brengen.

 

Bekijk de onderstaande film van het YouTube kanaal van Tandheelkunde Nellestein.  Tandarts-protheticus Jessica Jimenez en Johan worden geïnterviewd.
Voor het filmpje klik op de link.

 

Een goede uitleg over de voor en nadelen van een klikgebit.

Een klikgebit (een kunstgebit op implantaten) zit stevig vast, maar heeft ook nadelen. Een tandarts kan u adviseren of een klikgebit iets voor u is.

Het grote voordeel van een kunstgebit is dat het los zit. Schoonmaken is een fluitje van een cent. Dit voordeel is meteen ook een nadeel: in veel gevallen zit een kunstgebit te los. Dit geldt met name voor de onderprothese. Bij het eten iets afbijten met de voortanden is vaak moeilijk of zelfs onmogelijk. Ook praten of hard lachen is met een loszittend kunstgebit problematisch. Daarom kiezen veel mensen voor een klikgebit. Een klikgebit is een kunstgebit dat u vastklikt op implantaten in uw mond. De keuze tussen een klikgebit en een los kunstgebit hangt niet alleen af van uw klachten. Zo zijn ook de vorm van uw mond en uw algehele gezondheid van invloed op de mogelijkheid om implantaten aan te brengen. Ook is het onverstandig om aan een klikgebit te beginnen als er problemen te verwachten zijn met de mondhygiëne.  Lees verder…………………………………….

bron: www.tandartsinformatie.nl


Tags: , , , , , , ,

« TERUG