BLOG

Implantaten

5 februari 2016 | Ron Steenkist

Implantaten zijn een goede oplossing.

Implantaten kunnen een goede oplossing zijn voor mensen waar één of meerdere tanden verloren zijn gegaan. Implantaten zijn namelijk een soort kunstwortels waarop een kroon, brug of klikgebit kan worden vastgezet. De laatste jaren wordt deze tandheelkundige techniek steeds vaker toegepast door tandartsen en tandarts-implantologen. Dit komt door de vele voordelen die implantaten bieden ten opzichte van andere tandheelkundige oplossingen zoals kunstgebit, plaatje, frame of kroon en brugwerk.

Voordelen van implantaten

Veel tandartsen en implantologen kiezen voor implantaten omdat dit meestal de beste manier is om tanden of kiezen die verloren zijn gegaan te vervangen. Op de plek waar tand of kies getrokken is, wordt een implantaat geplaatst. Op deze implantaten kunt u dan kronen (porseleinen tanden), een brug of kunstgebit(het zogenaamde klikgebit) plaatsen op een relatief makkelijke manier. Een bijkomend voordeel van implantaten is dat voorkomen wordt dat het kaakbot afneemt. Dit slinken van het kaakbot ontstaat altijd wanneer elementen getrokken zijn. Stopt u het slinken van het kaakbot dan stopt ook het proces van het invallen van de mond. Dit invallen van de mond geeft vaak een verouderd uiterlijk.

Implantaat als fundament.

Zoals al aangegeven is, worden implantaten gebruikt om bruggen of kronen op te plaatsen. In het verleden kon dit niet en werden vaak de goede gave tanden gebruikt om kronen en bruggen aan te brengen. Hierbij worden de gave tanden iets beschadigd. Met implantaten hoeven de buurtanden niet meer beslepen te worden. Indien het mogelijk is, kiezen tandartsen ervoor om zo min mogelijk aan goede tanden te slijpen.

Beter eten en spreken

Als de implantaten eenmaal geplaatst zijn, kunnen mensen beter eten, beter spreken, beter lachen en zoenen. Mensen voelen zich een stuk comfortabeler met hun gebit. Het gebit ziet er beter uit en dus durven mensen vaak breder te lachen. De implantaten die geplaatst worden voelen aan als de eigen tanden en functioneren ook als de eigen tanden. Het eten zal beter vermalen worden en smaakt beter. Al met al een prachtige oplossing.

Video-informatie

Leuke informatie over implantaten is te vinden op website van Implantologie Amsterdam Zuidoost of op het Youtube videokanaal van deze tandartspraktijk. Op beide sites kan veel informatie gevonden worden over het plaatsen van implantaten.


Tags: , ,

« TERUG