BLOG

Botopbouw bij implantaat behandeling bij Implantologie Amsterdam Zuidoost

9 oktober 2016 | Ron Steenkist

Botopbouw en implantaat.

Wanneer er te weinig bot is om een implantaat te plaatsen, zal er extra bot rondom het implantaat aangebracht moeten worden. Dit aanbrengen van bot kan op  meerdere manieren gebeuren. Het makkelijkste en het snelst is bot uit een potje . Een goede plek in de mond om bot te oogsten is uit het kaakbeen op de plaats waar de verstandskiezen zitten of zaten. Ook uit de heupkam kan bot gehaald worden. De voorkeur van onze kliniek gaat uit naar bot uit een potje. De resultaten zijn goed en er hoeft geen  tweede operatiewond gemaakt te worden. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe een botkrater kan worden opgevuld en daarna twee implantaten geplaatst kunnen worden. De video verscheen op het Youtube kanaal van Tandheelkunde Nellestein.

 

Wat is de reden voor een botopbouw?

Op de site van tandarts.nl wordt goed uitleg  gegeven wat de reden is om een botopbouw te maken.

 

Auteur: JW Vaartjesj-w-_vaartjes

Er moet voldoende kaakbot zijn om een implantaat met de juiste diameter en juiste positie te kunnen plaatsen. Na de verwijdering van een tand of kies, zal de kaak op deze plaats gaan slinken. Dit proces (resorptie) zal de eerste maanden na het trekken snel kunnen verlopen, waarna de snelheid over het algemeen na ongeveer een jaar naar een lager niveau zal afnemen. Uitneembare voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een (gedeeltelijk) kunstgebit, welke op het tandvlees drukken zullen het slinken versnellen!

Lees verder op de site tandarts.nl  ……………

credits foto: kliniek voor Tandheelkunde Utrecht

De prognose voor een implantaat wordt vaak beter door een aanvullende botopbouw. Op plaatsen waar de dikte van het bot niet genoeg is, is een botopbouw een betrouwbare en goede oplossing. Wilt u meer weten bel 020-210 4002 of vraag informatie aan via de website of kom gewoon naar de praktijk Liendenhof 98 Amsterdam Zuidoost.

 


Tags: , , , , ,

« TERUG