BLOG

Advies na implantaat behandeling van Implantologie Amsterdam

18 september 2016 | Ron Steenkist

Welke voorzorgen moet je treffen na een implantaat operatie?

In dit filmpje van Implantologie Amsterdam Zuidoost  geplaatst op het eigen video kanaal geeft implantoloog Ron Steenkist een goede uitleg op welke voorzorgen je kan nemen om zo min mogelijk last te hebben na een implantologie behandeling.

 

 

U kan onze instructie video bekijken op ons videokanaal: Implantaten, advies na de implantologie behandeling! #4

De tekst van het filmpje staat hier in zijn geheel onder.

In deze video wordt behandeld wat je wel en niet mag doen na een implantaat behandeling?
1.In verband met een verhoging van de bloeddruk mag u niet niet sporten.
Doe met alles rustig aan. U mag wandelen en rustig fietsen en zelfs gaan werken
2. Wees voorzichtig met eten en drinken. Niet te heet en niet te koud en vooral niet te hard voedsel. Het implantaat kan overbelast raken en zal dan minder goed ingroeien.
3. Wat vaak voorkomt is dat mensen aan anderen willen laten zien wat gedaan is. Trek niet aan de lip om het resultaat beter te laten zien. Mogelijk kunnen de hechtingen los worden getrokken. En dan kan het mogelijk minder goed genezen.
4. Voordat de implantaat-operatie dient u twee door de implantoloog voorgeschreven medicijnen in te nemen.
Achteraf moet één worden geslikt bij het avondeten en één voor het naar bed gaan.
De volgende dag zijn er vaak geen tabletten meer nodig. Als deze wel nodig zijn, Kan u deze gewoon innemen.
5. Mocht er zwelling optreden of heeft u het gevoel dat er zwelling gaat optreden, helpt het om iets kouds tegenaan de wang aan te houden. U kan een plastic zakje vullen met ijsblokjes en deze vervolgens in een theedoek doen. Om de vijf minuten houdt u deze tegen de wang aan en er weer af. Het is belangrijk dat het niet te koud wordt.
6. Soms is het beenvlies iets geïrriteerd en kan u blauwe plekken krijgen. Dit komt zelden voor en het is onderdeel van het genezingsproces. Dit gebeurt vaak bij mensen die bloedverdunners gebruiken.
7. Spoel niet te veel met water. Het is mogelijk dat het korstje iets verzwakt en oplost en hierdoor geneest de wond minder snel.
8. Als een antibioticum kuur is voorgeschreven, dient deze af te worden gemaakt. Dit is belangrijk, ondanks dat er geen problemen zijn, omdat er anders resistentie van de bacteriën kan optreden.
9. NIET ROKEN. Het is heel belangrijk dat u minimaal vijf dagen vooraf en tien dagen na afloop niet rookt.
Roken is één van de oorzaken dat implantaten niet vastgroeien.
10. U heeft een mondspoelmiddel voorgeschreven gekregen. Na ongeveer tien dagen is deze op. En na deze tien dagen zullen ook de hechtingen worden verwijdert.

 

Mondzorgcentrum Dogterom heeft op de website een informatief artikel over wat jezelf kan doen na implantologie. Dit is mooie aanvullende informatie.

INFORMATIE NA HET PLAATSEN VAN IMPLANTATEN

NABEZWAREN EN WAT U WEL EN NIET MAG, OF MOET DOEN NA EEN OPERATIE

Nu u bent behandeld, is het in uw eigen belang dat u de navolgende informatie goed doorleest en de adviezen nauwkeurig opvolgt. Dit om een spoedig herstel te bevorderen. Uiteraard zullen de beschreven klachten niet altijd tegelijk of in dezelfde mate voorkomen……………lees verder

Implantologie fabrikant Straumann heeft een mooie  folder over nazorg.

Genaamd: Straumann Informatie over nazorg implantaten

U heeft een of meer ontbrekende tanden of kiezen en heeft gekozen voor een behandeling met implantaten. Een goede en zorgvuldige verzorging van uw implantaat is belangrijk voor een goed resultaat na de operatie. …………………lees verder

Met de video, het stuk van de website van de tandartsenpraktijk en de folder van Straumann krijgt u een goed beeld van wat u wel en niet kan doen na een implantaat behandeling. Wilt u meer lezen over implantaten lees onze blogs of bezoek ons YouTube kanaal.

Ook kunt u contact opnemen met telefoon 020 4202001 of een afspraak maken via het inschrijvingsformulier op de website.
« TERUG